Pages

Rota Virus...

dgn aku2 skali lepak dlm baby cort... seb baik mak nye comei,,,comel kah?=)


lepas masuk sodium.. 2 bag.. dia aktif semula... suroh aku bwk round satu blok ward dia... aku dah mcm dr.. melawat pskit...

Si Bulat diserang Rota Virus... bukan keropok rota ye... sgt jahat virus itu... pesakit akn muntah muntah dan buang ayak besar dgn sekerap yg boleh... dan bile kene kat kanak2 mcm si bulat itu... dia jadi x larat nak berjalan... terhuyung hayang....it become worst bile.. mkn ubat pon takut tahap lipan...sbb tu jadi dehydrated...

Di sebabkan aku mmg seorang ibu yg prihatin ...alternatif terakhir adalah membawa si bulat ke GH.. lepas ubat dari klinik specialist pon masih x berkesan... nk gune prudential insurannye .. mcm lambat je kan...mcm2 pulak stepnye nnti...

Dan keputusannya... si bulat admit di GH 2 hari...lg pun inilah masenye nak menggunakan GL en Khairul... heheheh x rugi papepon.. lagi pon emergency room di GH mmg pantas ... syabas beteh!




4 comments:

Mommy Marissa said...

dh sihat bulm? sian nye boipren sakinah nih.. tk care okeh..

::Farahliza :: said...

dah discharged semalam tghari.. semakin sihat... tq banun... jage2 tau rota virus ni bleh merebak melalui sentuhan.. aku baru tau dari dr. :)

mamaD said...

dlm bulan ni kite same jadi pelawat terhormat coz dapat package 3 hari 2 mlm kan?? bukan senang nak dapat tido kat 4th class hotel...hehehhehe...dah 4 kali aku alaminya...cma kali ni aku serahkan kat bibiq aku...letih kan cik?? ko smelah ngn aku...tidor skali kat baby coat tu...sakit badan tau!!

::Farahliza :: said...

tulah pasal...ma. letih mmg letih.. janji diorang cepat recover tu dah cukop baik...lega hati bila tgk ank sehat..

..YUFOLOMI, IFOLOYU..