Pages

Nak bukak skolah dahhh...

Walaupon ade 2 minggu lg nk bkk skolah, tapi aku da mula iron bju skol ank skit2. Sbb minggu depan nak balik kampung, blik dri kampong, ofkos aku amek mase nk ngemas bju dlm beg, pastu nk iron bju mcm2 lg... ohhh x mungkin nak load kan kj bertimbun time tu...

Minggu ni jgk nk start beli buku ank2, register skol agama hari yg sama... balut buku must be settle minggu ni jgk... uiii besusun koje dlm otak ni... name pon mak mak... klu tak aku yg nyiapkan... x mungkin somi tercinta nk tawarkan diri.. sbb dia ade part lagik besau to be done$$$$..hehe...

Ok.. paste gambo skit...
bz bee's princess... learn to play...😄


breakfast nasi berlauk... pg tadi...😆


tastebud's testing... bluberry is yummehh😉😉

bawa ank2 ke times square...
Tqvm papa😍😚😘

kami ke petrosains juga, utk these 2 notty boys...really have a great weekends, 
Mmg sgt penat.... tapi sgt happy...tq jga utk papa for this treats... oo juga utk birthday dinner isteri pujaan hati ini... saya sgt besar hati...💛💚💙❤💜
****kne korek tabong utk bday dia plk  soon to be on feb, nex year.😉


Anak Jatuh Katil

Cuai nye aku.... aduuhhhh haiii anakk.. semalam ptg lepas mkn, papa main-main dgn kila atas katil dlm bilik. aku yg dari pagi buat itu ini setelkan kain baju stok balik dari kampung dtg menyempil sklai melayan kila main. Papa bangun pegi tengok tv. tinggal kami dua beranak. Aiman Aizad entah ape kerja yg di buat dlm bilik diorang.

Cik kak tu mcm biase, dok golek2 x reti takut jatuh dari katil..nth kenape mate ni kejap  kejap terlelap... bangun balik... ok x jatuh lagi.. terlelap lg.. ok steady lg... lag skali terlelap, hambik ko... kelekuk dahi dia dah cium tile...terus terbeliak bijik mate nih.. aghhhhhhhhhhhhh... !!! mmg salah aku sendiri...

gosok2 dahi dia , bg minum air, basahkan muka dia skit, sbb dia terkejut... menangis toksah ckp lah... melaung x ingat... tuam dahi dia yg benjol mcm telur tu.. sapu ubat bg susu... pastu mcm ok.. start main semula.. tapi tulah .. dlm hati ni tuhan je tau.. aku risau sampai ni ... dari smlm mmg dok observe je dia.. takut2 ade symptom mcm ni:

1. Anak pengsan selepas terjatuh
2. Terdapat darah / cecair jernih keluar drp hidung atau telinga selepas terjatuh
3. Muntah2 memancut
4. Anak tidak aktif seperti biasa
5. Tarik atau sawan (fit)
6. Lebam pada bahagian belakang telinga
7. Perubahan fizikal spt muka herot ketika menangis, lemah bahagian anggota bdn spt tangan atau kaki
8. Tidak stabil semasa berjalan

Semua tanda2 yg dinyatakan perlulah diperhatikan terutamanya dlm tempoh 24 jam selepas terjatuh. means something wrong with her brain.

(aku copy paste je info tu)

FYI aku mmg tgh risau sejak pagi tadi lg..x sabar nak balik rumah , ambil qeela dari umh pengasuh... ooo kenapelah mengantokk time tu....????

tgh risau lebih kurang mcm rupe makcik nilah...

Ya Allah.. jauhilah anak anakku dari perkara yang buruk , berilah mereka kesihatan yang baik.. ameen..

Izah Assrin: Cara Mendidik Anak Solat

Izah Assrin: Cara Mendidik Anak Solat: Peringkat 0 bulan - 6 tahun 1. Pendedahan mengenai solat bermula dengan ibubapa. Selalunya ibubapa yang solat, anak akan solat. Dari...







Untuk panduan bersama.Ya Allah.. bantulah aku menjadi ibu yang baik... bantulah aku menjaga amanahmu ini dgn cara sesempurna agama ku.. ameen..

Izah Assrin: Cara Mendoakan Anak

Izah Assrin: Cara Mendoakan Anak: As salamu'alaikum shbt yg mulia. Nabi SAW bersabda: Tanggungjawab ayah yg paling utama ialah memberi anak nama yg baik2 & men...





panduan saya untuk ke syurga... insyaallah... :p

Izah Assrin: Cara Mendidik Anak yang Degil

Izah Assrin: Cara Mendidik Anak yang Degil: As salamu'alaikum shbt tersayang. Ramai yg mohon tip kaedah didik anak yg nakal. Pesan Nabi saw: Anak2 yg nakal atau degil semasa...





sebagai parenting tips untuk saya... :P

Tahniah Aiman




Tahniah untuk anak ibu... exam penggal pertama sgt mengecewakan, tapi tiap usaha pasti ada hasilnye.. x sia sia usaha kami tingkat kan latihan utk aiman di rumah. Good efforts aiman.. ibu tau aiman boleh...we proud of you. 



updates photo

Dah lama x update pic ank bujang kesayangan, teman bergaduh ibu... tpi klu gaduh, salu nye mereka x kan monang.... hahaha x kan menang.... zalim x zalim maknye... x nak kalahhh...!!





Sekian.

Salam Maal Hijrah


Salam maal hijrah, mohon keampunan untuk lembaran lalu membuka laluan untuk coretan buku yg baru.. banyak yg berubah rentetan hidup semakin meningkat usia, semakin bnyk pengalamn pahit manis dirasa, semoga masih di beri kesempatan oleh Allah untuk memperbaiki diri ke jalan yg diredhai..muhasabah diri tidak bermakna diri penuh noda, tapi merenung, mengambil ikhtibar dan membaiki diri ke jalan yg lebih diredhai..syukur atas kurniaannya, syukur atas nikmatnya, syukur atas hembusan keinsafannya bersyukur atas nama mu ya Allah.... 

Farahliza.

mummy with big tummy

Its been a long journey till now Im carrying an expected lil baby girl to deliver soon early next year...insyaAllah.. I pray for a good health and always be in bless of Allah.... 86 day to go.... stakat ni x prepare lg stuff utk bby , cuma aku jahitkan bntal, tilam kekabu dgn sarungnye sementara masih terlarat.. itupon perot termengah2 membongkok menggunting kain... ujung buln ni bru plan nk beli bju n kelengkapan yg lain.., barut pon aku tgh berkira2 nk buat ke nk beli... sbb kain putih lebih sarung bantal ade lebihan lg.tgk lah klu berkerajinan tinggi...
Pragnant kali ni, mencabar sikit.. x penah2 aku ade nausea teruk, aku merasa kali ni.x penah ade cyst, ade cyst plk kali ni .. fortunately da hilang, alhamdulillah, x penah ade fibroid di breast, ujud jgk kali ni tapi dah dibuang masa 5minggu pragnant...skrang dah masuk 7 bln pragnant, dgn fibroid di bawah rahim..stakat ni x alamisakit yg memudaratkan.. cuma preassure disitu lebih sikit ..jadinye, kekerapan kunjungan ke toilet tu adalah sdikit melampau...  tapi x pe.. itu bukan masalah besar...
Untuk meeting next week dgn genae, insyaallah akn tahu tarikh ceaser.. yes!! Kali ni ikot tingkap ko nakk... merasa lah aku... tapi dlm hati risau skit. Both abgnye lahir cara normal. Harap kali ni semua selamat... doakan saya dan baby sentiasa di dalam lindunganNya... ameen...

video
Vedeo bby masa 5 bulan ...



Set tilam dah siap.. cost nye kekabu 2kg RM46 (ade lebih lg dlm stgh kg) , kain 8m x RM3 skali dgn sarung kekabu = RM 74 mcm tu.. sgt jimat.. klu beli 1 set aku survey dlm RM 150 mcm tu... sgt berbaloi jahit sendiri... penat skitla.




Minum petang. ..di tahun baru cina...

http://instagr.am/p/Vi63bVq5J3/

Suami mengidam olio....upah dia utk kerja ngecat di dapor... Kikiki...

..YUFOLOMI, IFOLOYU..