Pages

Happy Chinese Nu Year ..2011

Ramai yang dah start cuti chinese nu year yek?? aku jugak yg tercongok ngadap pc... papa K esok petang baru sampai Melaka... esok dia kene overtime lg..so mcm biase org nye tak sampai lg.. order menu dinner dia dah sampai awal...... hari ni rasenye sempat lg kot nak cari ikan sayur.... takut esok lusa pakcik Lim cuti, seminggu peti ais kosong...hahhahaaaa nangis la kau sambil kutip pucuk paku belakang rumah kak limah...pastu tetibe ternampak pulak kak limah balik umah...pastu tetibe nak mintak autograph kak limah pasal dia dah glamer sebab movie box office.. ape hal?!!.. tetibe kene penampar kak limah... amek cuk ubi x bagi tau dulu.. hehehhe (melalut sudah..)


Cuti kali ni jugak kami akn balik ke kuantan utk satu hari satu malam yoo... anak jantan omak ehhh nak melopeh rindu kek omak ehhh....rinduuuuuuu tersekso batin koba ehhhh....den dengan raso simpati poon noman la balik kampong....di mano laki den ado...di situlah den menyompekkk... hehehehheh...


To all chinese... Happy Chinese Nu Year.... Gong xi Fa Chai....Ho yeh.. Hoyehh!



KEPERIBADIAN ARNAB

Arnab merupakan zodiak yang mempunyai ciri paling gembira, berbakat, senang di dampingi, rendah hati (tidak sombong), tidak mudah ditipu, bercita-cita tinggi tetapi tidak terlalu melampau dan sentiasa beruntung dalam perkara yang dilakukan. Tiada sesiapa pun yang mengabaikan arnab kerana mereka merupakan teman yang baik dan tahu cara untuk menghargai diri sendiri. Arnab juga bersifat sosial, sifat marah yang terkawal, berbudi bahasa, licik, tenang dan sensitif kepada yang lain.

TAHUN ARNAB
Tahun arnab dipercayai oleh masyarakat cina sebagai tahun untuk diplomasi dan pemujukan. Tahun yang baik bagi untuk perniagaan, pengeluaran juga merupakan tahun yang baik bagi perniagaan berkaitan perubatan tradisional dan jamu. Akan tetapi masyarakat cina percaya mereka perlu berhati-hati dan jangan terlalu menurut kehendak dan kelengahan.


KEPERIBADIAN MEREKA YANG LAHIR PADA TAHUN ARNAB

LELAKI: Tidak ketara, bijaksana, mendengar kata, bersopan santun dan beradab, diplomatik dan jarang berkonfrontasi

PEREMPUAN: Bijaksana, bertimbang rasa, baik, sensitif, dan suka menyukakan hati orang.

Tahun ini adalah tahun yang bertenaga bagi mereka yang dilahirkan tahun arnab, oleh itu fokus dalam perancangan anda untuk masa depan anda. Bagaimanapun, oleh kerana akan terdapat banyak kuasa api di sekeliling, berhati-hati pada risiko kerosakan kesihatan emosional atau fizikal. (breakdown) Pulihkan semula diri anda dengan lebih banyak kuasa air lebih-lebih lagi di arah Timur. Bahagian Timur Selatan atau Barat Selatan di rumah atau bilik tamu anda akan bermanfaat dari barangan air juga. Pastikan yang barangan air itu diletakkan pada sebelah kiri pintu utama apabila anda memandang ke luar dari dalam rumah.

TAHUN: 1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999

No comments:

..YUFOLOMI, IFOLOYU..