Pages

Meh.. Sikat Rambut

Lame tak post pasal budak dua ekor ni... dah besar, dah pandai menggatai... dah bunting pon si berry.. dok melepekk je.. tak larat dah nak menggedik... sian dia...

bulu heley mmg kene sselalu di sikat.. sebab kebiasaannya half flat dan flat face ni mmg kerap produce hairball...kalau kita sikat dia selalu tetap ada hairball, tapi kurangla... hairball terjadi bila kucing selalu jilat / bersihkan bulunya.. dan dalam seminggu sekali dia akan muntahkan hairball tu... kalau dia kerap makan rumput, lagi bagus lagi kerap dia muntahkan hairball tu...info ni dari pembacaan di internet je... kalau tak cari kite tak tau.. hehehe

sharing is caring..

video


2 comments:

Miss R said...

rjin ko.. klu aku suke ank kucing ajer.. kucing dh besau kurg ckit.. ^_^

::Farahliza :: said...

dah besar lagi senang jaga rory, kalau kecik lg..nak kene ajar dia guna litter box tu mmg hazab sikit..dah besar dah ok sikit sbb dia dah train makan , poo pee kat mana... heheh makin lama makin syg..

..YUFOLOMI, IFOLOYU..