Pages

Perkembangan Aiman 6 bulan ke sekolah


Awal bulan haritu aku ade post entry pasal Aiman in exam mode haaaaaaaaa harini aku dah pi tgk result dia.. amek report card dgn face to face dgn teacher dia... Teacher Margaret inform tentang learning improvement Aiman..

kat Sekolah Teacher nye kate aiman suka bertanye.. bahasa Inggeris, count number 1-10 dah pandai ABC pon dah pandai...sambung garisan bertitik dah pandai.. tapi dia suka main2 dalam kelas ni x berapa nak pay attention sbb dia manje dgn techer subjek tu, teacher Manju..bahasa Melayu dapat 90% pemahaman dah ok .. bahasa inggeris ade lemah sikit..masih perlu guidance masih dlm kategori Fair Agama pon , bab hafazan doa harian dapat 2 je dari 5... ade 3 student tu dapat full mark ko... yang ank aku hafal doa makan dgn lepas makan je.. yang lain dia abaikan.. padehal nak tido hari2 dok bace doa.. sampai sekolah dia lupe.. tapi aku dah nasehatkan usazah dia kalu nak suroh ank aku bace doa tido sila bagi bantal dgn selimot skali...:)) baru dia bleh bace doa tidor dgn jelas dan lancar hehehe... kelas swimming pulak .. dia sgt berani...dan advance, Matematik dapat full mark 100% ,Huayu masih dlm ketagori fair.. aku pon x paham nak mengajo nye...jawi dapat 90% paling lemah kelas Muzik... organ pon x pandai lagi...masih confuse tang black n white bar.. dia confuse tang direction guna tgn kanan n kiri..Anak bujang aku ni mmg x gemar menyanyi pon... tapi tang mennyanyi berjimba, ko serah kat sibulat... gerenti khatam dgn jayenye... heheheh

Dan positionnye No 4 from 20....

Kate teachernye.. umur 4 tahun cume di ketengahkan dengan recognize all things surround dia...benda2 yang basic, object, color, numbers,.. gitu2 lah... dia x bagi force budak untuk membaca dan menghafal yg heavy.. sbb x nak kanak2 fobia utk ke sekolah... sbb umur 4 tahun adalah umur dimana mereka masih lagi di peringkat permulaan untuk berkembang... so let it develope naturally dan kite x kan nampak kecenderungan dia dgn jelas pada usia 4 tahun.. sebab setiap anak2 x same perkembangan nya...jadi x boleh nak bezakan prestasi dia dgn anak2 yang lain... sepatutnya umur 4 tahun x perlu exam , tapi disebabkan nak melihat peningkatan dan perbezaan mereka dari mula masuk sekolah hingga 6 bulan ni , teacher adekan exam ... so inilah peningkatan Si Abang Aiman stakat ni... syabas betehhhh!

:)) Keep it up Aiman...

3 comments:

Miss R said...

bgus gak htr kecik2 lg..
ye ar dr x wat pe.. asik mkn tdo tgok tv sume bkn dpt pe, duit kuar gak..
yg penting, sentiasa lah menyokong anak anda..
peace no war.. ;)

::Farahliza :: said...

baiklah.. mis R... Itry my best..:P

Puan Seri said...

wah, semakin pandai menantu ibu nih!!.. bagus2, nti buleh jd tutor kat marissa.. bijak2..

..YUFOLOMI, IFOLOYU..