Pages

OOPPPSS!!! Penambahan di situ

Kepada kamu2 di luar sana.. untuk resepi yang x bnyk mane yg telah dipostkan di blog saya adalah memenuhi citarasa tekak saya dan keluarga saya juga di dapati sesuai jugak untuk tekak2 kamu diluar sana...

kalau ada unsur kenegerian berebut fakta bahan itu ini adalah salah... oohhh sile interview setiap org di negeri kamu adakah cara mereke memasak itu sama???? hallooooo contohh, masak asam org melaka... bukan semua org melake menggunakan method dan ingredients yg same cik kak oiiii... ade aku kesah.. asalkan korang masak jadik boleh telan sudah... aku share resepi kat sini sbb ade kawan yg request resepi... dan bile mereka buat menjadi... ohhhh idong aku kembang .. kau kesah ke????

ada juga resepi bukan create dari hasil ciptaan saya...tapi olahan dari resepi yg x seberapa itu ada... sayang.. memasak x perlu ko ngadap resepi bulat2.... bukan juga bersetuju sebulat suara.. ohhhhhh dia kata bawang sebijik je kalu tambah dua x jadik....cemane nih??....ermmm kalu kailan x de..asparagus bleh ganti tak??? ehh x boleh nanti nenek moyang yg cipta kailan ikan masin murka!!! begitu la ala2 nye si kamu itu...

x perlu risau asalkan penambahan pada masakan kamu tidak menyebabkan kematian itu tidak salah...kalau kamu rase ohhhh tambah ini lg sedap... haaaa kalau begini caranya lg sedap.... hey kalau tambah #### texture nye lg elok... ohhhh saye suka ulasan begitu... itu baru bertukar pendapat namenye....

saya bukan exac chef, bukan juga, chef de cuisine, chef de partie juga bukan ... chef berangan oohhhh tidakkk!!.... itu kamu..nenek kamu yg lantik. !!! heehheh sentap???? x salah kalu kamu jugak nak bagi pendapat tapi mcm nak berlagak kekonon mcm pewaris resepi rahsia gitu...sharing is caring,,:P..tapi x perlu memberi soalan/pendapat sinis... penambahan saya juga akan jadi sinis...

4 comments:

Miss R said...

aaii de org ckp cmtu kt ko ker..??

ish3.. die tatau ka ko dlu study mik course per..

asl makanan sedap, ckup rs x jd mslh kn.. ikut tekak memasing la kn, klu ikut tekak org.. kempunan la smpai sudah..

hahaha.. aku lak emo.. :P

::Farahliza :: said...

X kesah la study corse ape pon...aku pon bukan pandai sgt..aku sendirik kekadang memasak ikot resepi jgk...tapi gaya dia mengkomen org mcm handal2.. tu yg x leh terima tu..ohhh mengucap cik melah..

Seri said...

emo nye aku... bo layan je la cik besan..

Farahdzila said...

napenye ko ni nyah...sape yg memandai sgt tuuuhh?? nnti aku zasss kejap...

..YUFOLOMI, IFOLOYU..