Pages

Lump sum satu kali

uhuk..uhukk uhukkkkkk... berabuk bersawang ok... blog sapalah ni??? sarang labah2 taik cicak pon ado....heheheh pemalas sungguh nak mengapdet..terlupe password kah???

atenye teman menyebokkan diri mingguni.. dgn menyiapkan dokumen utk bukak tender pembinaan menara utk tahun ni... tu yg ala2 sebok tu....

nak menghapdate pasal umah terbuka kelmarin pon satu hal.. pic nye 2 keping je... niha... tuan umah terlupe nk bergambar boleh??? padehal bukan besar sgt pon bukaknye... ayam 3 ekor je... habis utk kawan2 dan saudara terdekat...

Sempat amek gambar laksa je... ayam goreng rempah dgn nasik lemak, sambal sotong adalah kelupaan untuk bergambar... tuje yag lain kek2 dan buah2 je....sebenarnye ini kali kedua... yang pertama kali tu masa raya ke lima utk jiran2 dan kawan2 ofis... rumah mak kecik x muat nak jemput secara pukal.. harap maklum..masa open house utk jiran2 kemarin tu ade buat nasi impit, rendang ayam , sambal sotong, bihun goreng... kali ni dah ujung2 raye takut org bosan pulak makan nasi impit... masak simple2 je...

gambar tuan umah x ado.. gambo maid mak ado.... muahahahah maid kah??? apsal maid aku rupe aku nih????

*********************************************************************************
kate entry lump sum ye dak??? nak cerite isnin kemarin aku amek e.l kepenatan satu hal... pastu aiman x bape sihat... pepagi bute ade pulak kezutan jiran aku si nor dgn kejadian ragut depan umah.rantai leher adeknye kene ragut betul2 depan umah nor.. kesahnye, adeknye datang nak menghantar hati ayam, sambil betulkan pengendong bayi kat bahu dia (anak dia didukung nor) datang peragut tu dari arah belakang rumah.. ( rumah nor ni ke 2 dari end lot) terus terpa adek si nor ni yg tengah duduk atas motor sambil betulkan pengendong anaknye...dah rentap rantai leher, nak rentap gelang tangan pulak, tamakkkk ok tamakkkkk tapi x dapat.. rantai je yg sempat... terus lari masuk semak...ade pulak kereta viva puteh tunggu si peragut tu di sebalik semak tu...pastu peragut tu tercicir selipar buruk dia dlm semak tu...x de maknenye...dahla dalam semak tu bnyk kaca pecah... nak x nak dia kene redah jugaklah... apedahhhhh peragut pakai selipar... ke meragut sbb x de duit nak beli kasut... kesian adek nor, rasenye peragut tu dah scan awal2 .. tau je dia x de org lelaki kat area tu...sebab masing2 suami dah gi kj...zaman sekarang rumah sendiri pon x selamat... jenayah di mana2... nak maki peragut setepek boleh?????

BINAWE PUNYE PERAGUT... MENCARIK REZEKI MALAS....TAU NAK SENANG JE.. ORG LAIN PENAT LELAH MENGUMPUL HARTA.. DIA SENANG2 NAK MERAGUT..... RAGUT NAK YG MAHAL PULAK TU... PERGILAH RAGUT RUMPUT KE.. X DE SAPE NAK MARAH......!!!!



3 comments:

mamaD said...

nok..ko ni klakar r.....hehhehehehe....

Farahdzila said...

kem salam bnyk2 kat maid ko tu yek...tu maid bermusim namenye..hari ghaye je dia dtg keje...

::Farahliza :: said...

faradzila, salam mu telah kusampaikan... heheheheh

..YUFOLOMI, IFOLOYU..