Pages

Banting here we come...

Adalah penyakit malas sejak kebelakangan ini memandangkan lemak dah bertepek2 tepek keliling pinggang...segala2 nye terasa berat... sampai jari2 nak menaip pon terasa berat.... melampau kan????? tapi kalau ajak berjalan mmg rajin.. sebab angkat pungkok dok je nganga molot dlm kereta tu,  makan angin sepanjang perjalanan kan.. x gune tenaga banyak kan?.. haaaaaaaa tu aku rajin... tau2 dah sampai je.. sampai2 je makan.... lagi aku sukeeeee....:P

last weekend kami sekeluarga pergi jemputan kenduri nenek sedara belah mak di banting (Panglima Garang), satu2 nye nenek sedara yang tinggal ... sejak arwah atok nenek kami di melaka dah meninggal, nenek yang kat banting ni dah jarang datang ke melaka kecuali kalau ade majlis perkahwinan je...(mungkin boring x de geng nak cakap jawa agaknye) masa arwah nenek kami ade, kalau bertemu mereka ni mesti speaking jawa.. tapi pelikkan??.. adek beradik mak aku x pulak tau cakap jawa even nenek, atok kami purely jawa.. rugi2. so kalau dengar diorang cakap jawa kami adalah mode terlopong... redha di umpat.. heheheh ..

Kami ke banting dgn 4 buah kereta, kami dua kereta, dua lagi, mak pak sedara..pergi sama2... balik asing2...balik dari panglima garang kami 2 kereta singgah Satay Kajang... konon2 minum petangla... sebab ondaway balik tu dah pukul 3.30 sampai2 satay kajang dlm pukul 4.15 gitu... mmg dah lapar...mkn lagi....:P
sempatla makan2 sekejap, anak2 pon seronok main kat play ground next to Satay Samuri tu..


 My Transporter...

 My BIL

 Kakak n Liya...(mak nenek of the day)

 Hidong kami sama x????

 kat umah nenek sedara... mok de, ijat n liya...

 ni lah nenek sedare tu... mak ape name nenek ni mak??? hampeh nye cucu kan!! aku panggil nenek je..
aiman zoom dari jauh... hp cam aku .. pic kelauuutttt!!

 mak sedare yang sama2 datang dengan kami.. Mak cik Dila..dan anak daranya Erni... (nama jawa ok!)

 Kami versi hp cam mokde 1mp punye... muahhahah kelabu  asap..

 baru terang... hp cam kakak terbaikkk

 mengemut anak mak....



lapar2...

 oohhh ayah nampak idong je....

 lepas mkn...sempat lg..bebudak ni.. dari dlm restoran lagi diorang dah mention nak pegi play ground..

ehemmmmm!!

2 comments:

Seri said...

tang peluk tu yg tak tahan noks!!! huhu..

mamaD said...

ko ngn along..same je cute...suke tgk...dari dlu x besar2...hehehehe

..YUFOLOMI, IFOLOYU..