Pages

Like Ibu Like Son

pic ni aku mmg letak dalam lemari kat umah mak aku... di snap oleh adek perempuan aku yg tak berapa nak empok tu.. cari lah angle cantik sikit...macammana pic anak bleh lagi comel dari ibunya nihh????

Pic budak pompuan comot kat atas tu adalah aku masa nak naik darjah 1.... masa tgh notty2 lg nih... stok mengelinjang terloncat sane sini dan tak reti dok diam...
Aku baru sedar aiman 98.9% ikut muka ibunya (akulaaa)... dah besar nnti mesti hensem sebab ibu dia lawa.... kehkehkehkehkeh... (berkeyakinan tinggi nihhh!!) nak harap korang puji aku melambung mmg tak ahhhhhh... biar aku jack sendiri...

selain dari muka yg sama mcm aku, aku admit mmg bnyk persamaan perangai aiman sama mcm aku masa kecit dulu..antaranya:-

1. kalau di belikan mainan mmg jangka hayat mainan tu tak lama la...pastu tak reti simpan balik kalau org tak suroh...buat mcm tak de ape2 berlaku..

2. kalau bermain dgn org lain tak sah kalau tak bergaduh... kalau ade org dewasa monitor masa bermain tu, tunggu masa je org tu blah... time tu lah aku balas balik kat budak yg kacau aku masa main tu... keh keh keh..... ganas kan ???

3. suke selongkar laci atau ape2 barang yg mak aku tak bagi usik.. tunggu je mase mak takde time tulah aku nak selongkarr .. pastu bile barang tu terosak.... cuak tak hengat... sekarang aku plak terkene dgn aiman.... naseb2....

4. part paling favorite pada bahagian ikan goreng adalah ekor ikan.... aku tak ajar aiman makan ekor ikan ok.. dia yg suke sendirik... dah penyakit keturunan nak wat cemane...

5. masa aku sekolah dulu mak aku mmg tak cek pon dalam bag aku.. kertas latihan yg cikgu dah tanda renyuk tak bersusun dm fail... abuk asah pensel, pensel warna berterabur, sambal nasik lemak melekat kat buku pon ada nasi lemak adalah faveret ok!!...gila selekeh kan?????? tapi bab ni aiman ok sikit...pensel warna dan kertas je berterabur...sbb aku salu monitor.. cek bag dia...

6. lagi satu.. kasut sekolah kalau baru satu hari pakai adalah tidak serupa kasut... kalau dulu mak aku leterkan aku.. sekarang aku pulak leterkan aiman....

stakat ni tujelah yang aku perasan persamaan aiman n aku...tapi perangai yg super selekeh ni makin besar makin ok... tambah2 bile dah naik sekolah menengah... pastu dok asrama... cer ko bayangkan pangai aku mcm tu time dah banak pinak ni... mau pengsan laki mak... letih sebenarnya bile anak perangai sama dgn mak nye nih... aku pulak yg tak tau bile bleh berenti meleterkan dia.... baru 5 tahun aku dah letih.. nak tunggu aiman sekolah menengah.... perghhhh mau kering air liur beleter..

Bile laki aku tanye aiman ni ikut perangai sape ntah???... papa dulu kecik2 main mainan cermat je....elok je tak pecah2... pastu susun elok je....

aku dgn muke tak bersalah jawab "ENTAHNYE.. PANGAI SAPE NTAH..???"

Matik la haku kantoiiiiii kalau laki aku baca niiiihhhhhhhhhhhhhhh....

5 comments:

SayaNina said...

huarghhh!!ha!!ha!!!fotostat sunggohhhhhh!!!!

Seri said...

like mother like son!!. hehehe

apizblur said...

ha'a laa...sebijik!

mamaD said...

suke2...sejibik...hahhahaha...aku pun suke tgk muke korang...cam adik ngn kakak...hahhaha...perangai lau ikut mak dia sure nak pilih2 kawan ni?? ,mak dia suke kwan ngn org lawa2 je...hahhaha...dlu aku xlawa coz pregant..trus xnak kawn...hampeh ko tet...hahhhhaha....betul x cotet??nagku jelah...

::Farahliza :: said...

K LAH KLAH AKU NGAKU... MASA TU KAN KO KURANG LAWA... KAKAKAKAKAKAA

..YUFOLOMI, IFOLOYU..