Pages

Kene Letrik...

Ini budak meleka kemain melayan PS3.. x heran nak ikut papanye keluar ke kedai.. selalunye dia yg bertenggek dlm kereta dulu...adeknye je mengekor papanye... aku dah ready nak keluar beli barang papanya utk pegi kursus next week.

Sambil layan aiman main PS, nak bergambar syok sendiri...aiman nak join skali, puas aku ngajor nye soh buat muka hensem sikit.... x bleh blah.. tak habis habis dengan muke kene letrik...

Gambar renjatan letrik terbaik dari aiman..

Istidraj



Hari ni aku dapat emel.. tajuk dia AKU TAK SOLAT TAPI AKU BERJAYA JUGAK....ISTIDRAJ..

Terus nak google ape maksud istidraj... so aku yang jahil dengan ini nak share dengan korang apa itu...ISTIDRAJ... siyes malu weiii.. umur 29 tahun baru nak paham ape itu istidraj??

Manusia istidraj - Manusia yang lupa daratan. Walaupun berbuat maksiat, dia merasa Allah menyayanginya. Mereka memandang hina kepada orang yang beramal. "Dia tu siang malam ke masjid, basikal pun tak mampu beli, sedangkan aku ke kelab malam pun dengan kereta mewah. Tak payah beribadat pun, rezeki datang mencurah-curah. Kalau dia tu sikit ibadat tentu boleh kaya macam aku, katanya sombong." Sebenarnya, kadang-kadang Allah memberikan nikmat yang banyak dengan tujuan untuk menghancurkannya.
Rasullulah s.a.w bersabda: "Apabila Allah menghendaki untuk membinasakan semut, Allah terbangkan semua itu dengan dua sayapnya" (Kitab Nasaibul Ibad) Anai-anai, jika tidak bersayap, maka dia akan duduk diam di bawah batu atau merayap di celah-celah daun, tetapi jika Allah hendak membinasakannya, Allah berikan dia sayap. Lalu, bila sudah bersayap, anai-anai pun menjadi kelkatu. Kelkatu, bila mendapat nikmat(sayap), dia akan cuba melawan api. Begitu juga manusia, bila mendapat nikmat, cuba hendak melawan Allah swt.
Buktinya, Firaun. Nikmatnya tak terkira, tidak pernah sakit, bersin pun tidak pernah kerana Allah berikannya nikmat kesihatan. Orang lain selalu sakit, tapi Firaun tidak, orang lain mati, namun dia masih belum mati-mati juga, sampai rasa angkuh dan besar diri lantas mengaku dirinya tuhan. Tapi dengan nikmat itulah Allah binasakan dia.
Namrud, yang cuba membakar Nabi Ibrahim. Betapa besar pangkat Namrud? Dia begitu sombong dengan Allah, akhirnya menemui ajalnya hanya disebabkan seekor nyamuk masuk ke dalam lubang hidungnya. Tidak ada manusia hari ini sekaya Qarun. Anak kunci gudang hartanya sahaja kena dibawa oleh 40 ekor unta. Akhirnya dia ditenggelamkan bersama-sama hartanya sekali akibat terlalu takbur. Jadi kalau kita kaya, jangan sangka Allah sayang, Qarun lagi kaya, akhirnya binasa juga. Jadi, jika kita kaji dan fikir betul-betul, maka terjawablah segala keraguan yang mengganggu fikiran kita.
Mengapa orang kafir kaya, dan orang yang berbuat maksiat hidup senang dan mewah. Pemberian yang diberikan oleh Allah pada mereka bukanlah yang diredhaiNya. Rupa-rupanya ianya adalah bertujuan untuk menghancurkannya. Untuk apa hidup ini tanpa keredhaanNya? Tetapi jangan pula ada orang kaya beribadat, masuk masjid dengan kereta mewah kita katakan itu istidraj. Orang naik pangkat, istidraj. Orang-orang besar, istidraj. Jangan! Orang yang mengunakan nikmatnya untuk kebajikan untuk mengabdi kepada Allah bukan istidraj. Dan jangan pula kita tidak mahu kekayaan. Kalau hendak selamat, hidup kita mesti ada pegangan. Bukan kaya yang kita cari, juga bukan miskin yang kita cari.
Tujuan hidup kita adalah mencari keredaan Allah. Bagaimana cara untuk menentukan nikmat yang diredhai Allah? Seseorang itu dapat menyedari hakikat yang sebenarnya tentang nikmat yang diterimanya itu ialah apabila dia bersyukur nikmatnya. Dia akan mengunakan pemberian ke jalan kebaikan dan sentiasa redha dan ikhlas mengabdikan diri kepada Allah. Maka segala limpah kurnia yang diperolehi itu adalah nikmat pemberian yang diredhai Allah. Bila tujuan hidup kita untuk mencari keredhaan Allah, niscaya selamatlah kita di dunia dan akhirat.


Nak bunga.....??


bestnye kalau dapat bunga cenggini... tapi aku tak berape minah bunga sebenarnye... suka tengok je... siyess...tak boleh buat ape dengan bunga tu... pandang je lah .. sampai lebam....

ini bunga n fruit basket bukan untuk aku, tapi untuk my director di Putra Hospital...

Get well soon....

Twin Baby Boys Laughing at Each Other



ohnohonohono... teringin kah???

tak ehhh anak jantan mak dua dahhhh...

entah hape yg bebudak ni kelakar kan tgk muka masing2...

Hey cer tgk muka kamu mcm muke sayalah!!!
Ehh x lah... hidung kamu yg macam hidung saya...
Ehh ye ke?? saya x perasan... tapi mata kamu mcm senget sebelah la...
hahahahahahahahh
tak tak tak... itu mata kamu yg senget...
hahahahahah (gelak lagi...)
ahahahahhah kelakarlah... saya pelik kenapa kamu tiru muka saya...
hahahahahah (gelak lagi sambil sedu tak cukup air... )
hahahahahha

(mungkin itulah yg diorang bualkan...)

hahahahah aku tipu je.. jgn ko percaye pulak....!!

Waiting for the End (Official HD)

Dia gilaaaa!!


Pagi tadi aku masuk ofis lambat skit.. hantar kereta ke workshop... masa kat workshop lagi linda dah call aku tanya pasal aggreement sorang landowner ni sbb comp. ade pajak tanah dia utk construction.

Sampai opis, land owner masih ade lg... still query apsal payment utk pajakan tanah dia x settle lg... aku explain lah...agreement utk tanah dia proses lambat sikit sbb proses utk endorse dlm geran tanah dia melibatkan PTG dan Perbendaharaan Malaysia... (landowner ade hutang lg dgn PM) explain mane yg patut dan betul.. x ade putar belit...

Landowner nye x bnyk cakap...aku terus call company's Lawyer, mintak dia explain lg pada landowner apsal proses tu lambat...masa landowner engage on phone dgn lawyer, anak landowner yg mcm p***t tu mcm handal2 tanya soalan yg mcm haram kat aku:

Gile punye pompuan: mcm mana status sebenarnya? ( dgn muka rude gile...)
Aku yg sopan : aku explainla seperti perkara diatas....
Gile punye pompuan: macammana awak buat kj, x followup ke?
Aku yg sopan: saya sentiasa follow up, tapi status dia mcm ni lah, mmg you punye aggreement ade masalah memang kene sign kali kedua, pejabat lawyer dah arrangekan, sekarang tinggal proses di PTG..selagi x dpt agreement payment x leh release la..
Gile punye pompuan: macammana awak kate awak followup sampai dah nak dekat setahun x settle lagi.. bukan awakk ke yg sepatutnye kejar bende ni dekat lawyer ...???? (dgn nada tinggi..)
Aku yg sopan: mmg lah saya followup, tapi you kene pahamlah dah pihak lawyer bagi jawapan mcmtu, sbb diorang pon bnyk kj nak kejarkan...
Gile punye pompuan: kitorang pon bnyk kj x kan nak ngadap kat sini selalu


(entah hape soalan mcm bangang lg yg dia bg.. aku buat x paham je .. buat2 pay attention kat makdia.. malas nak layan weiiiiii !! this sick big mad lady.. dah beberapa kali dah dtg panjat opis kitorang ni dgn perangai yg mcm x insap2 lg dgn sikap kurang ajar tu..
aku jeling dia .. x jawab soalan bodoh berulang2 dari pompuan yg cakap x guna akal... malas nak layan budak x cukup sipat ni... akhlak adalah ke lauuuuuuuuuuuuuuuttttttttt !!!! )

Dia bercakap dgn org, mcm handal2 konon2 dia sorang je belajar tinggi, x hormat langsong kat manager aku yg dok terpacak kat situ..pas tu cakap ikut perasaan mcm budak terencat hakal pon ade jgk aku nengok budak ni... dahla soalan berulang2...rasa mcm nak lempang dgn kelajuan 200 km sejam.. x sedar ke, ko tanye bnyk kali pon tu je jawapan yg aku bleh bg...ke comprehension ko fail masa sekolah??

mak dia off line dgn lawyer, terus explain kat anak dia , mak dia pon admit dan paham procedure bila documentation melibatkan gomen ni lepas penerangan dari lawyer.. (dia pon buatmuka mcm bengang la sbb mak dia x berpikiran bodoh mcm dia..) pelik perangai anak out dari perangai maknye...mak dia pon macammana lah bleh biarkan anak dia yg x siuman ni bergaul dgn org ramai...

aku siap bagi no tel Perbendaharaan soh mak dia cek sendiri dgn person incharge... lepas tu aku mintak maaf kat mak dia ... anak dia aku x pandang langsong.... x demaknenye nak hormat2 kat pompuan x de moral mcm tu...

masa kejadian, project manager pon ade sebelah aku, dia dah x bleh kata apa, ... mmg dia slow n rilex... x reti nak tinggi suara.. lagi pon kite kne lah jaga etika kerja kite... bukan sikap kurang hajar mcm pompuan meroyan tu..Nasib pompuan gila tu baik sbb tok uban(COO) aku masuk opis lambat pagi ni.. kalu masuk mmg dia kene maki sampai muntah ijau...

lepas dia blah, project manager aku pon ckp yang pompuan tu berlagakkk gile..!!!!

MEMANG!!!!!

Aku, linda emosi seluroh anggota badan hari ni sbb popuan gila tu... pagi2 dah masok opis org buat kecoh, suweiiiii hari ni.....choiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!

Hafiz AF7 - Awan Nano MV

Nak share dgn korang MV hadek hangkat mak ni... leleh ok.....!!


Menambah Lemak Tepu di Papa John...

Makan2 ni bulan lepas, hari ni baru mak nak hapdate...

Papa K jgn marah ye... kali ni kami berjimba rumba di Papa John pulak.... En hajis yg belanja... mcm biasalah yg makan adalah kami.. yg membayar adalah En Ajis...

Disebabkan Linda berjaya melancarkan proses pembayaran untuk Projek X kepada En Ajis dgn jayanya... maka En Ajis dgn murah hati membelanja linda...so, aku dikira sebagai pengiringla... kalau pengiring x ade.. projek x jalan.... adalah dgn itu...mak pon dpt makannnnn freeeeeeeeeeeee jugakkk..... ngeeeeeeeee .....

Menu di sini lebih kurang pizza outlet yg lain, cuma soup dia adalah tidak berperisa whipping cream semata atau erti kata lain x rasa chicken stok semata....dan mushroom tu kasar2.. setapppp....lg setapp sebab ade huruf 'F' (free)


papajohn x provide sos cili yea... tobasco dgn tomato ketchup je... pandai2 la korang blend sendiri nak kasi sedap... inilah tuan tanah yg bermurah hati.. aku kasi tunjuk misai dia yg mahal je....kang ade pulak peminat mintak no phone dia...masak nak menjawab dgn kak besah...

TQ en ajis...dimurah kan rezeki... dipanjangkan usia... diberkati Allah.... :P

Kj Over Time

Malam tadi lepas hantar Papa K ke Melaka Central, mcm biase, Aiman akan berada dlm situasi syahdu.....rindu rinduan gitu... mmg every sunday eve adalah hari sedih mcm pasangan kekasih nak berpisah untuk aiman dan papa nye... ibunye rileks je..... dlm hati...(ooohhhhhh tidakkkk!!!!!! jgn tinggal daku.....) muahhahahahah itu propa....

On the way back kene ajak dia borak2 sambil layan movie...layan Pirate Caribbean  'At world's End'... dah bnyk kali ulang tayang dah movie tu aiman x penah kesahh pon... sbb aku mmg peminat Pirate Caribbean, layan 1000 kali pon gerenti x muntah... x sangka pulak kali ni dia melayan skali tgk PC ni... sampai aku dah nak masuk rumah dia x nak kuar dari kereta.. terpakse aku tarik cd tu layan kat dlm rumah pulak... sampai pukol doblas surirumah kene kj overtime.. melayan dia... x ngantuk2 siap suroh rewind sampai part yg dia suka... meleka sambil gentel baju busuk papa dia.. nasib baik bangun pagi tadi x susah...

Heheheh since Aiman dah syok melayan PC, maka mak dia pon x sabar2 nak tunggu 'On stranger Tides'... tapi sebenarnye nak tengok  Abg Johnny Depp  je... william turner????  errrkkkk x taste .....

Kat Rumah Pon Bleh Drift Deeerrrr!!!

video

Abang Aiman dah pegi sekolah, Aizad layan drift di pagi hari... hasil tunjuk ajar abg nye... :P




Layan kan je.....!!

Masih begini..

Tajuk gile syahdu....
ni haaaa nak bgtau.... pasal suami saya...
*
*
*
*
*
*
***
*
*
**
**
*
*
*****
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
***
*
*
*
*
*
*
*
*
DAH DAPAT ROSTER DARI KASTAM PUTRAJAYA UTK 2011
KEPUTUSANNYE.....





DOKLAH.... JB TU SAMPAI PENCEN.......





SEDIHHHHHHH :(






TU JE NK BAGI TAU...

hold my hand-maher zein-with lyrics

maher zain - Alhamdulillah

Entry No 1 di Tahun Baru



Mintak maaf ye '3ple L' lama sungguh x berhupdate, bnyk sungguh aktiviti ... kan kite dapat cuti jumaat menang bola piala sizuka tu, tahniah harimau malaya... mmg seronak.. cuti2 rehat dirumah sbb cik abg pon ade skali...nu year eve tu kami dah sampai ke Pengkalan Balak.. join bersama mak2 sedara belah En Khairul...layan anak2 mandi manda...barbeque...masak2 ramai2.. makan2 ramai2...seronak...
Pejam celik dah masuk 2011 sudah yek... tahun ini saya akn berumur 29 tahun, sudah ade anak 2, 1 januari juga genap setahun tinggal di rumah sendiri, 2011 juga aiman akn berumur 5 tahun pada april nanti, Aiman dah tukar sekolah yg dekat dgn rumah kami dah x temankan ibu pegi n balik ofis lagi mcm selalu, harap2 dia seronok dgn skol yg ba
ru ni.. Aizad pulak akan sambut bday bulan depan yang ke 3 tahun..masih belum mula toilet training tapi tahun ni mesti mula dah besar dah, cakap pon dah pandai, mintak adek pon dah pandai tapi pakai diapers lagi....x hensem lah!!! hehehe

En khairul pulak masih menanti dapat ke tidak pertukaran ke melaka..dah 2 bulan menanti...dia pon nak muntah dah hari2 dok telefon putrajaya tanya duty roster utk 2011 dah keluar ke belum... jawapan nye adalah BELUM LG ENCIK..... !!

Untuk 2011 juga...heley berry saya juga sudah besar... sudah gatai mau buat anak..


Dah lama betul x post entry pasal budak 2 ekor nih, sempat snap pic si heley je.. si berry entah kemane hilang ... dia mmg suka merayau rumah jiran tetangga, peramah terlebih.. tapi dgn heley x berapa dia nak taste.. bukan sama spesis kot.. heley kan slow n manja sikit, berry pulak aktif sgt.. yg penting makin besar dan sehat.. makannn pon kami dah tukar skrg makan royal canin...
cuma x beranak2 lg je si berry ni... kalau ikut masa dah 7 bulan lebih dah.. tapi yg nampak onheatnye si heley je.. berry rilex je mcm x de perasaan...

oOooOhhh penat naip.... tapi utk tahun lepas bnyk lg cerita yg x di hupdatekan ... tapi x kira nak post jgk nnti... x paham sungguh apsal aku pemalas beno nak berbelog lately... sampai en khairul dah hangkut bawak laptop balik jb sbb aku biar berabuk atas meja... nak update blog kat opis lg mak malas.... harap2 tahun baru ni aku lebih rajin berbelog... pastu dapat cheque nuffnang... heheheh....


HAppy Nu Year Uoallsssssss!!


..YUFOLOMI, IFOLOYU..